Kip teriyaki uit de slowcooker

0

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:
– 500 gram kippendijen
– 60 ml lichte sojasaus
– 2 eetlepels zoete ketjap
– 40 gram bruine suiker
– 2 teentjes knoflook
– 1,5 cm gember
– 1,5 eetlepel appelazijn
– peper naar smaak
– maïzena

Bereidingstijd: 5 uur

Leg de kippendijen op de bodem van de slowcooker. Hak vervolgens de knoflook en gember fijn. Voeg de sojasaus, ketjap, bruine suiker, appelazijn, peper, knoflook en gember samen in een kom als marinade.

Voeg de marinade aan de kip toe.

 

Zet vervolgens de slowcooker op low voor 4 tot 4,5 uur. Draai de stukken kip na ongeveer 2 uur even om. Haal ze na de 4 uur uit de slowcooker en leg ze op een snijplank.

Doe de marinade in een pannetje en zet dit op laag vuur. Maak ondertussen een maïzenapapje van 2 eetlepels maizena en een beetje kokend water. Voeg dit papje toe aan de marina om er een dikkere saus van te maken.
Laat de saus even koken. Snij ondertussen de kip in blokjes en leg deze terug in de slowcooker. Voeg wanneer de saus dik genoeg is hem weer toe aan de kip in de slowcooker. Zet de slowcooker nu nog 15 minuten aan op low.

Na een kwartier is de kip klaar 👌.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *