Ingrediƫnten:
– 250 gram sushi rijst
– 1 bakje sojabonen
– rode kool
– 1 avocado
– 1 komkommer
– viskuit
– zeewiersnippers
– vis naar keuze
– wasabimayonaise
– sesamsaus
– zeewier salade
– 1/2 bakje roomkaas

Bereidingstijd:

60 minuten

voorgerecht voor 6 personen

Start met het koken van de sushi rijst volgens de verpakking. Zorg dat de rijst voldoende tijd heeft om af te koelen. Snij ondertussen de vis in dunne plakjes sashimi, de komkommer in kleine blokjes, de avocado in plakjes en de rode kool in snippers.

Meng het halve bakje roomkaas en een handje zeewiersnippers door de rijst wanneer deze koud is. Gebruik een garneerring om een mooie circkel rijst te creƫren. Maak een dun laagje rijst en leg hierop de groenten. Voeg vervolgens een beetje wasabimayonaise toe en leg daarop de sashimi. Giet daar wat sesamsaus over. Vervolgens een klein beetje zeewiersalade en een bolletje viskuit boven op.

Serveer met sojasaus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *