Aantal personen: 2

Ingrediƫnten:
– 1 courgette
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 bouillonblokje
– 500 ml water
– peper
– knoflookolie
– 2 zalmmoten
– Italiaanse kruiden

Bereidingstijd:

30 minuten

Snij de ui en knoflook fijn. Zet de pan op het fornuis en voeg knoflookolie toe wanneer hij heet is. Doe vervolgens de ui en knoflook in de pan en fruit deze. Snij in de tussentijd de courgette in blokjes. Als de ui en knoflook licht gekarameliseerd zijn kunnen de blokjes courgette in de pan, voeg nu ook peper naar smaak toe en bak dit nog 5 minuten.

Als je het geheel 5 minuten gebakken hebt is het tijd om het water en het bouillonblokje toe te voegen. Roer dit even door en laat het daarna 15 minuten zachtjes koken.

Terwijl de soep aan het koken is kan je ondertussen de zalm bakken. Kruid als eerst de zalmmoten met peper en Italiaanse kruiden. Zet hierna een pan op het vuur en voeg wanneer deze heet is knoflookolie toe. Bak de zalm kwa gaarheid naar smaak (denk eraan dat de zalm nog door gaart door de hitte van de soep).

Als de soep 15 heeft gekookt is het tijd om hem met de staafmixer te pureren.

Als de soep gepureerd is kan je hem meteen opdienen. Voeg wat kookroom toe en leg de zalmmoot in de soep.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *