Voorgerecht 6 personen

Ingrediënten:
– 600 gram zalm
– 200 milliliter limoncello
– 2 bosjes dille
– 2 citroenen
– peper
– zout
– 1 komkommer
– 1 avocado
– 1 bakje zure room
– 1 eetlepel mierikswortel
– vis kuit
– wasabi mayonaise
– sla

Bereidingstijd:

24 uur voorbereiding
20 minuten bereiden

 Pak een afsluitbare bak en maak hierin een bedje van dille. Leg hier de zalmmoot op en bestrooi deze met zout en peper. Voeg vervolgens het sap en de rasp van 2 citroenen en de 200 ml limoncello toe. Dek het geheel af met dille. Laat dit de komende 24 uur in de koelkast staan.

Start de volgende dag met het maken van komkommerrolletjes. Dit doe je door met een dunschiller over de lengte van de komkommer te gaan, hierdoor ontstaan dunne plakken die je kan oprollen.

Meng vervolgens het bakje zure room met 1 eetlepel mierikswortel. Snij de zalm in dunne plakjes en maak van de avocado balletjes.

Start nu met de opmaak van het bord. Verspreid de zalm, komkommer en avocado over het bord. Voeg de zure room en wasabimayonaise naar smaak toe. Maak het af met wat sla en dille en eindig met een klein beetje viskuit erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *