Cakerol met framboos en witte chocolade
Recept voor 1 cakerol ongeveer 6-8 stukken
Ingrediënten:
cake:
– 100 gram bloem
– 30 gram maizena
– 4 eieren
– 120 gram suiker
– 1 theelepel vanille extract
Jam:
– 100 gram geleisuiker
– 125 gram frambozen
– 25 ml water
– takje munt
– knijpje citroensap
Vulling:
– 125 gram frambozen
– witte chocolade
– 300 ml slagroom
– 100 gram suiker
Topping:
– paar frambozen
– beetje slagroom
– beetje witte chocolade
Bereidingstijd: 5 uur
Start met het maken van de cake. Bekleed hiervoor een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de eieren met de suiker en het vanille extract luchtig. Het zal toenemen in hoeveelheid. Zeef hierna de bloem en maizena boven de kom en spatel voorzichtig erdoor. Verspreidt dit over de bakplaat en bak 12-15 minuten af in de oven.
Haal uit de oven wanneer hij goudbruin is. Leg een bakpapier op de andere kant en rol de cake op. Let op; rol met de bruine kant naar buiten! Laat zo volledig afkoelen.
Start nu met het maken van de jam. Doe hiervoor de frambozen, het water, takje munt en een knijpje citroensap in een pan.
Breng aan de kook en prak ondertussen de frambozen fijn. Haal na 5 minuten het takje munt eruit en voeg de geleisuiker toe. Kook nu nog ongeveer 15-20 minuten zachtjes door. Roer regelmatig om te voorkomen dat hij aanbrandt. Na 20 minuten is de jam klaar en kunt u hem in een bakje bewaren.
Meng nu 100 gram suiker met de slagroom en mix tot de slagroom stijf is. Zet dit even aan de kant.
Rol de cake weer uit en besmeer met een laag jam.
Doe hierop een laag slagroom met daarop verse frambozen en wat geraspte witte chocolade.
Rol de cake op en verpak in vershoudfolie. Laat zo minimaal 2 uur in de koelkast stijf worden. Haal hem daarna uit de koeling en strooi er poedersuiker op, wat witte chocolade en decoreer met slagroom en frambozen.