Recept voor 4 personen uit de slowcooker.

Ingrediënten:
– 1 kilo spareribs
– 300 milliliter ketjap
– 3 eetlepels bruine basterdsuiker
– 4 eetlepels gezeefde tomaten
– 4 tenen knoflook (fijn gehakt)
– halve eetlepel azijn
– halve eetlepel shriracha
– snufje gerookt paprika poeder
– 2 eetlepels mosterd
– maïzena

Bereidingstijd: 6,5 uur

Leg de spareribs op de bodem van de slowcooker en meng alle ingrediënten tot een marinade.
Leg de spareribs in de slowcooker en giet de marinade erover.

Zet de slowcooker op low voor 6 uur. Zorg dat de oven voorverwarmd is op 200 graden, grillstand.
Haal na de 6 uur de spareribs uit de slowcooker en leg ze in een ovenschaal. Smeer in met de marinade en zet ze in de oven.

Maak ondertussen een maïzenapapje en voeg deze toe aan de marinade om hem in te dikke tot een saus. Smeer de spareribs na 10 minuten nog een keer in met de saus en plaats ze terug in de oven. Doe dit na 10 minuten nogmaals en zet ze weer even in de oven. Haal de spareribs nu uit de oven en smeer ze voor de laatste keer in met de saus. Ze zijn nu klaar om te serveren!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *