Recept voor ongeveer 100-120 stuks

Ingrediƫnten:
– 500 gram aardappelen
– 150 gram pizzabloem
– 1 eidooier
– 1 theelepel zout

Bereidingstijd: 1 uur

Start met het schillen van de aardappels. Laat ze wel heel! Kook ze vervolgens in ongeveer 10 minuten gaar in water met zout.

Knijp de aardappelen hierna door een pureeknijper boven een grote kom.
Laat het iets afkoelen en doe dan de eidooier, bloem en het zout erdoor en kneed dit tot een deeg.

Bestuif het aanrechtblad licht met bloem en rol het deeg dan in lange rollen van ongeveer 2 cm breed. Snijd deze weer in stukjes van ongeveer 2 cm. Op deze manier krijg je kussentjes van 2 bij 2 centimeter.

Haal deze kussentjes over een licht bestoven gnocchi plankje om er ribbetjes in te krijgen.
Bak de gnocchi in ongeveer 3 minuten gaar. Ze gaan drijven als ze klaar zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *