Ketjap gehaktballetjes met pindasaus
Ingrediënten:
– 500 gram half om half gehakt
– 6 eetlepels paneermiddel
– 1 middelgroot ei
– 1 ui gesnipperd
– 2 theelepels sambal oelek
– 3 tenen knoflook
– 1 eetlepel basterdsuiker
– 1 eetlepel ketjap
– 1 theelepel komijn
– 0,5 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel koriander
Ingrediënten pindasaus:
– 1,5 lepel pindakaas
– 70 ml ketjap manis
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel sambal badjak
Bereidingstijd: 4,5 uur
Meng alle ingrediënten behalve het vlees, paneermeel en ei tot een gladde massa in de hakmolen.
Fruit deze massa 2 minuten in een steelpan op het vuur. Haal hem vervolgens van het vuur en laat hem afkoeling. Meng het gehakt met het paneermeel en ei door elkaar. Voeg de kruidenpuree toe wanneer deze koud is.
Maak er vervolgens kleine gehaktballen van en bak deze in een steelpan rondom bruin.
Doe in de tussentijd de ingrediënten voor de pindasaus vast in de slowcooker en zet deze op low. Voeg de gehaktballen hier aan toe.
Zet de slowcooker voor 3 uur op low. Roer de ballen voorzichtig elk uur om.
Na 3 uur zijn ze klaar!