Witte chocolade mousse frambozen taart

0

Recept voor ongeveer 9 stukjes

Ingrediƫnten:
– 125 gram patentbloem
– 75 gram roomboter
– 75 gram witte basterdsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 300 gram frambozen
– 3 eetlepels frambozenjam
– 1 eetlepel water
– 400 gram witte chocolade mousse

Bereidingstijd: 1,5 uur

Start met het maken van het deeg voor de bodem. Doe hiervoor de bloem, boter, basterdsuiker, vanillesuiker, melk en wat zout in een kom. Mis dit met een mixer met deeghaken tot een samenhangende deegbal. Verpak dit in vershoudfolie en laat het een half uur in de koeling rusten.

Beboter de vorm en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot een plak en bekleed de vorm ermee. Leg hier bakpapier op en blindbakvulling. Bak de bodem nu voor 15 minuten in de oven. Haal na die 15 minuten de blindbakvulling en bakpapier eraf en bak de bodem nog 5-15 minuten tot hij goudbruin is.

laat de bodem nu goed afkoelen. Vul hem vervolgens met de witte chocolademousse. Verdeel hier de frambozen over. Kook de jam met het water en gooi het daarna door een zeef. Laat het iets afkoelen en verdeel het daarna over de taart.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *