Recept van heel Holland bakt

Ingrediënten:
– 400 gram bloem
– 1 citroen
– 250 gram fijne kristalsuiker
– 1 mespunt zout
– 250 gram koude boter
– 1 ei
– 10 appels
– 1 eetlepel kaneel
– 3 eetlepels paneermeel

Bereidingstijd: 2,5 uur

start met het raspen van de citroen en pers ook het sap eruit. Meng de bloem met 200 gram suiker en het zout in een mengkom. Voeg de boter in blokjes doe en meng tot een kruimelig deeg. Voeg het eiwit toe (bewaar de dooier apart) en ook de citroenrasp. Kneed tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van, pak deze in met vershoudfolie en laat een uur rusten in de koeling

Ga nu de appels in blokjes snijden. Besprenkel die met het citroensap en meng met de overige suiker en kaneel.

verwarm de oven voor op 175 graden. Gebruik een bakvorm van 24 cm. Vet deze in met boter en bestuif met bloem. Pak vervolgens 2/3de van het deeg en rol dit uit tot een plak. Bekleed de bodem hiermee. Bestrooi de bodem met paneermeel en strooi daarna de appels erop. Pak nu het overige deeg en maak hiervan een raster.

klop de eidooier door en bestrijk het deeg hiermee. Bak de taart vervolgens in ongeveer een uur af. Laat de taart afkoelen in de vorm.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *