Recept voor 1 hele sparerib

Ingrediƫnten:
– 1 sparerib
– 45 ml ketjap
– 45 ml sojasaus
– halve ui
– 1 teentje knoflook
– 1,5 cm verse gember
– sap van een halve citroen
– halve eetlepel donker bruine basterdsuiker
– halve eetlepel sambal
– theelepel olie
– 1,5 eetlepel appelsap
– 1 eetlepel roomboter

Bereidingstijd: nachtje marineren + 6 uur bakken

Neem de keukenmachine. Hak de knoflook, gember en ui in stukken en doe ze in de machine. Voeg vervolgens de ketjap manis, sojasaus, de rasp en het sap van de citroen, de basterdsuiker, de sambal en de olie toe en draai alles tot een gladde marinade.

Ontvlies de spareribs en giet de marinade erover. Masseer de marinade in en laat het een nachtje intrekken.

Maak de spareribs volgens de 3-2-1 methode. Zorg dag de bbq of oven op 110 graden is. Bewaar de overige marinade!

Bak de spareribs 3 uur, pak ze na deze 3 uur in, leg hiervoor blokjes roomboter op een groot stuk aluminiumfolie en verdeel hier de appelsap over. Leg de sparerib hierop en vouw het folie dicht. Bak hem nu 2 uur in het folie. Haal hem na de 2 uur uit het folie, kook de marinade in tot een dikkere saus. Voeg eventueel maizena toe. Besmeer de spareribs hier elke 10-15 minuten mee. Bak de spareribs zo nog een uur.

Ze zijn nu klaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *