Marmercake, recept voor 1 grote tulband of 1 grote cake.

Ingrediënten:
cake:
– 80 gram boter 
– 290 gram fijne kristalsuiker 
– 120 gram volle Franse kwark 
– 4 eieren 
– 210 gram patentbloem 
– 4 gram bakpoeder
– 2 gram zout 
– 10 gram cacao
– 50 gram pure chocolade
– 1 vanillestokje

glazuur:
– 50 gram geblancheerde amandelen
– 225 gram melkchocolade
– 50 gram zonnebloemolie

Bereidingstijd: 3 uur

Meng de kristalsuiker met de eieren en de kwark tot een glad mengsel met een garde. Voeg hier de bloem en pakpoeder aan toe en meng met de garde tot een gladde massa. 

Smelt vervolgens de boter en voeg hier de rasp van de 2 citroenen aan toe. Doe dit bij het beslag en meng weer met de garde tot een gladde massa. Verdeel dit over 2 kommen. In 1 kom 425 gram en in de andere kom 480 gram.

Voeg bij de 480 gram het merg van 1 vanillestokje toe.
Smelt de pure chocolade en voeg dit samen met de cacao toe aan de 425 gram.

Je hebt nu 1 vanille beslag en 1 chocolade beslag.
Vet de cakevorm in en bestuif hem met bloem of bekleed hem met bakpapier. Stort het beslag om en om in de vorm en maak er met een sateprikker vormen in. Bak deze in 60-70 minuten af in een oven van 160 graden. Controleer met een houten prikker of de cake gaar is, bak indien nodig nog wat langer. 

Laat de cake even afkoelen en pak hem dan in met vershoudfolie en plaats hem in de vriezer zodat hij goed koud wordt. Maak in die tijd het glazuur.

verwarm de oven hiervoor op 150 graden. Hak de amandelen en rooster die 15 minuten in de oven. Smelt vervolgens de melkchocolade au bain marie en meng dit met de olie en de amandelen. Laat het iets afkoelen. Haal dan de cake uit de vriezer en glaceer de cake met het glazuur. Laat ook dit kort uitharden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *