Voor ongeveer 20 stuks

Ingrediƫnten:
– 50 gram roomboter
– 125 gram Zeeuwse bloem
– 1 gram bakpoeder
– 25 gram suiker
– 50 gram koude slagroom
– 1 gram zout
– 350 gram melk chocolade

Bereidingstijd: 2,5 uur

Start met het maken van een kruimelig deeg. Doe hiervoor de boter, bloem en bakpoeder in een mengkom. Kneed dit tot een kruimelig deeg. Kneed dan vluchtig de slagroom en suiker door het deeg. Doe dit niet te lang! Dan wordt het taai.

Rol het deeg uit tussen bakpapier tot een dikte van 0,5 cm. Leg het deeg nu een half uur in de koeling om te rusten, verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden.

Haal na dat half uur het deeg uit de koeling en snij dit in strookjes van 9cm bij 1,5 cm. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak ze dan goudbruin in 20-25 minuten.

Laat ze nu goed afkoelen! Doe de karamel in een spuitzak en spuit op elk koekje een strook karamel. Hiervoor moet de karamel goed koud zijn, anders loopt het van het koekje af.

Smelt als laatst de chocolade en dip het koekje hierin. Je kan nu eventueel met een sateprikker er een patroontje in maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *