Citroencake

Ingrediƫnten:
– 80 gram boter
– 290 gram fijne kristalsuiker
– 120 gram volle Franse kwark
– 4 eieren
– 210 gram patentbloem
– 4 gram bakpoeder
– 2 gram zout
– 2 citroenen
– poedersuiker

Bereidingstijd: 3,5 uur

Meng de kristalsuiker met de eieren en de kwark tot een glad mengsel met een garde. Voeg hier de bloem en pakpoeder aan toe en meng met de garde tot een gladde massa.

Smelt vervolgens de boter en voeg hier de rasp van de 2 citroenen aan toe. Doe dit bij het beslag en meng weer met de garde tot een gladde massa. Zet dit nu 2 uur in de koeling, zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Vet de cakevorm in en bestuif hem met bloem of bekleed hem met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en bak deze in 60-70 minuten af in een oven van 160 graden. Controleer met een houten prikker of de cake gaar is, bak indien nodig nog wat langer.

Maak nu glazuur van poedersuiker en het sap van een halve citroen. Kijk even wanneer het de juiste dikte is. Haal de cake uit de oven, giet het glazuur over de cake en plaats hem even voor 3 minuutjes terug. Het glazuur kan nu wat indrogen.

Haal de cake nu uit de oven en laat hem uit de vorm op een rooster afkoelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *