Populaire chocoladetruffels uit Braziliƫ. Recept voor ongeveer 12-15 stuks.

Ingrediƫnten:
– 200 gram gecondenseerde melk
– 15 gram boter
– 13 gram cacaopoeder
– hagelslag en kokosrasp

Bereidingstijd: 1 uur

Smelt de boter in een steelpan, doe vervolgens de gecondenseerde melk en het cacaopoeder erbij. Meng het geheel met een pannenlikker zodat het niet aanbrandt. Laat het geheel wanneer het kookt 6-11 minuten al roerend doorkoken. Het is klaar wanneer je een duidelijke streep kan trekken met de pannenlikker. Het moet pas na 2-3 minuten teruglopen.

Stort het geheel op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Zet ondertussen 2 bakjes klaar. 1 met hagelslag en 1 met kokosrasp. Vet je handen ligt in met boter, maak met theelepels porties van het mengsel en rol er een bolletje van. Rol deze door de hagelslag of door de kokosrasp en leg ze dan in een vormpje.

Laat ze nu opstijven in de koeling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *