Soufflé au chocolat
Recept voor 1 soufflé
Ingrediënten:
– 50 gram pure chocolade
– 50 ml volle melk
– 4 gram maizena
– 1/2 eidooier
– 1 eiwit
– snufje zout
– 12 gram suiker
Bereidingstijd: 30 minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vormpje in met boter. Ik heb een ovenpannetje gebruikt. Bestrooi deze vervolgens met fijne kristalsuiker en klop het overtollige suiker eraf.
Hak de chocolade en doe deze in een kom. Doe de melk bij de maizena en maak hiervan een papje. Mocht je het recept meervoudige, meng dan de maizena met 1/4de van de melk i.p.v. alle melk. Voeg vervolgens de overige melk aan het papje toe.
breng dit in een pannetje aan de kook en laat het 1 minuutje doorkoken. Hier dit vervolgens over de chocolade en roer tot alles is opgelost. Meng as laatst de eidooier erdoor.
Klop in de tussentijd de eiwitten met het zout schuimig. Voeg dan geleidelijk de kristalsuiker toe tot het geheel stijf geklopt is.
Meng 1/3 van het eiwit door het chocolade mengsel. Spatel vervolgens de overige eiwitten in 2 delen voorzichtig door het mengsel. Vul het bakje of pannetje tot de rand en strijk deze glad af.
Bak de soufflé in 14-18 minuten af en bestrooi eventueel met poedersuiker. Serveer ze warm!