Tiramisu tartelette

0

Ingrediënten:
tartelette

Voor de ganache:
– 100 ml slagroom
– 1 eetlepel honing
– 125 gram pure chocolade
– 1 eetlepel disaronno
– 25 gram boter

voor de crème:
– 1 eetlepel hete espresso
– 1 theelepel espressopoeder
– 125 ml slagroom
– 1 zakje klopklop
– 125 gram mascarpone
– 30 gram licht bruine basterdsuiker

Bereidingstijd:2 uur

Maak de tartelettes en bak deze af.

Maak nu de ganache. Doe dit door de slagroom met de honing aan de kook te brengen. Schenk deze volgens over de fijngehakte chocolade om deze te laten smelten. Voeg de disaronno en boter toe en mix het met een staafmixer tot een glad geheel. Schep nu wat in de tartelette zodat de bodem bedekt is met ganache. Laat dit in de koeling even uitharden.

Maak nu de vulling door de hete espresso met het espressopoeder te mengen. Laat dit even afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom met licht bruine basterdsuiker en klop klop stijf. Meng de mascarpone met het koffie mengsel tot een egale massa. Mix deze 2 mengsels nu door elkaar voor een luchtige crème. Doe dit in een spuitzak en spuit op elke tartelette een toef. Gebruik een zeefje om de tartelette te bestrooien met cocaopoeder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *