Recept voor ongeveer 5 tartelletes van 10cm

Ingrediënten:
– 1/2 vanille stokje
– 200 ml volle melk
– 50 ml slagroom
– 60 gram fijne kristalsuiker
– 50 gram eidooier
– 20 gram maïzena

Bereidingstijd: 2 uur

Doe de eidooiers met 30 gram fijne suiker en de maïzena in een kom en klop deze met een garde luchtig. Voeg de overige ingrediënten samen met het vanille merg in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Kook ook het vanille stokje mee.

Voeg wanneer het mengsel kookt geleidelijk de helft toe aan het eiermengsel. Zorg dat je goed klopt zodat de eieren niet gaan stollen!

Wanneer de helft is toegevoegd kan het geheel weer terug in de pan. Het is nu belangrijk om goed te blijven roeren, anders krijg je klontjes in de crème. De crème zal vanzelf dikker worden het moet de dikte krijgen van vla. Haal het dan van het vuur en stort het in een ovenschaal. Bedek deze met vershoudfolie om een velletje te voorkomen.

Laat hem afkoelen op het aanrecht en zet hem vervolgens in de koelkast. Klop voor gebruik even op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *