Vorm vast vanille koekje

0

Koekje dat niet uitloopt

Ingrediƫnten:
– 200 gram ongezouten roomboter
– 150 gram poedersuiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– 1 ei (maat L)
– 375 gram Zeeuwse bloem of patentbloem
– 100 gram custard
– snufje zout

Bereidingstijd:

Mix de roomboter met de twee soorten suiker ongeveer 2 minuten luchtig door elkaar. Voeg vervolgens het ei toe en mix tot deze volledig is opgenomen.

Voeg vervolgens de gezeefde bloem en het zout toe en mix dit door. Voeg ook de gezeefde custard toe en meng dit door elkaar tot een soepel deeg.

Rol het deeg uit tot een plak. Wikkel het deeg in met vershoudfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast om te laten rusten.

Steek de vormpjes uit en leg deze vervolgens weer een uur in de koelkast. Dek af met vershoudfolie. Bak de koekjes na dat uur op een bakplaat bekleed met bakpapier in ongeveer 10-20 minuten af op 175 graden.

Haal ze na het bakken van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster. Decoreer eventueel naar keuze.
Ik heb gebruik gemaakt van Royal icing.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *