Recept voor 30-35 koekjes

Ingrediënten:
– 225 licht bruine basterdsuiker
– 190 gram ongezouten roomboter
– rasp van 1/4 citroen
– 6 gram baking soda
– 45 milliliter karnemelk
– 1/2 theelepel zout
– 400 gram Zeeuwse bloem
– 20 gram speculaaskruiden
– rijstmeel
– amandelschaafsel (optioneel)

Bereidingstijd: 2,5 uur

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de boter met de suiker, het zout en de citroenrasp in een kom en meng dit door elkaar.

Voeg nu de overige ingrediënten toe en kneed het tot een mooi deeg. Kneed zeker 5-10 minuten. Is het nog wat droog voeg dan een paar druppels karnemelk toe.

Pak het deeg in met vershoudfolie en leg het minimaal 1 uur in de koeling om te laten rusten.

Haal het deeg na een uur uit de koeling en kneed het nog eens door. Verwarm de oven op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi het speculaasplankje met rijstmeel. Gebruik hiervoor een kleine zeef. Druk vervolgens het deeg erin en snijd met een mes vlak af. Voeg indien gewenst amandelschaafsel toe. Leg de speculaasjes met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak ze in 14-18 minuten af en laat ze dan afkoelen op een rooster.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *