Cijfertaart met witte chocolade en aardbeien

0

Recept voor 1 cijfer

Ingrediënten:
– 1x vanille cake
– 1x swiss merengue botercreme 
– aardbeienjam
– 200 gram witte chocolade
– 200 gram aardbeien
– kleurstof 
– decoraties naar keuze

Bereidingstijd: 3,5 uur

Start met het maken van de cake. Maak terwijl deze aan het bakken is de botercreme. Wanneer deze een uur aan het afkoelen is kan de cake eruit om af te koelen. Maak daarna de botercreme af. Smelt wanneer de botercreme koud is de witte chocolade en meng deze door de crème. Zet hem vervolgens in de koeling.
Dit deel kost in totaal zo’n 1,5 uur. 

Nu kun je beginnen met de taart. Als je geen cijfervorm hebt gebruikt snij dan de taart in de goede vorm en snij hem doormidden zodat hij uit 2 lagen bestaat. Bestrijk de taart in het midden met aardbeienjam. Doe hierna de botercreme in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit hoge toeven rondom de jam. Snijd de aardbeien in plakjes en leg deze in het midden op de jam. Rasp hier eventueel nog wat witte chocolade op.

Doe vervolgens de tweede laag cake erop en druk deze iets aan. Vul de bovenste laag geheel met toeven, alleen nu iets minder hoog.

Hij is nu klaar om te decoreren! Meng de botercreme met kleurstof om verschillende toeven erop te doen, voeg chocolade toe, sprinkels of andere decoratie.

Als de taart binnen 24 uur geconsumeerd wordt kan hij buiten de koeling blijven. In de koeling kan je hem 2 dagen bewaren. De cake zal dan wel droger worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *