vanille smaak. Vanille kan eventueel vervangen worden voor een andere smaak.

Ingrediƫnten:
– 3,5 blaadjes gelatine
– 50 ml water
– 100 gram fijne suiker
– 75 gram glucosestroop
– 25 milliliter water
– 1/2 vanille stokje

decoratie:
– poedersuiker
– fijne kristalsuiker
– kleurstof
– voedselstift

Bereidingstijd: 20 minuten. Wachttijd 24 uur

Pak de kom van de mixer en leg hier de gelatine met 50 milliliter water in voor minimaal 10 minuten.

Doe 25 milliliter water met de suiker en glucosestroop in een pannetje. Verhit het geheel tot 121 graden. Voeg dit vervolgens aan de gelatine toe en klop het geheel tot kamertemperatuur. Voeg het merg van de vanille toe en klop dit door het mengsel. Uiteindelijk wordt het een witte kleverige massa. De mix is dan klaar!

Pak een vel bakpapier en vet deze licht in met smaakloze olie. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit er de vormen van die je wil op het bakpapier. Je kan er nu voor kiezen om poedersuiker over de vormpjes te gieten of de vormpjes zo te laten drogen en na de droogtijd door de fijne suiker te rollen. Door het gebruiken van poedersuiker zal het wat mat worden. Door de kristalsuiker wat glanzend. Laat de marshmallows 24 uur drogen. Rol ze eventueel achteraf door de fijne kristalsuiker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *