Koolhydraatarme bloemkoolquiche
Voor +- 2 personen als avondeten
Ingrediënten:
– 125 gram ei (+-2,5 ei maat M)
– 65 gram crème fraiche light
– 50 gram geraspte kaas naar keuze
– halve bloemkool
– 1/2 paprika
– 125 gram spekjes
– 40 gram gesnipperde ui
– paprika poeder naar smaak
– zout en peper naar smaak
Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiding. 30-40 minuten oventijd
Start met de bloemkool in roosjes snijden en wassen. Kook ze vervolgens 4 minuten voor.
Snij ondertussen de overige groenten en bak de spekreepjes. Voeg wanneer de spekreepjes goed doorbakken zijn de overige groenten toe en bak even mee.
Doe ondertussen de eieren met de crème fraiche en kaas in een grote kom en klop dit goed door elkaar. Voeg hier wat zout, peper en paprika poeder aan toe.
Voeg hier alle groenten aan toe en spatel dit goed door.
Stort het geheel nu in een ingevette quichevorm en bak hem voor 30-40 minuten af op 190 graden.