Gevulde paprika met ei en chorizo
Recept voor 6 halve paprika’s
Ingrediënten:
– 3 paprika’s
– 150 gram chorizo
– 1 kleine ui
– 4 eieren
– 20 ml melk
– 2 eetlepels crème fraîche
– 1 teen knoflook
– verse peterselie
– zout en peper
– wat geraspte kaas
Bereidingstijd: 30 minuten
Verwarm de bbq voor op 200 graden.
Hak de chorizo in kleine blokjes, snipper de ui, pers de knoflook uit, hak de peterselie en hol de paprika’s uit.
Start met het bruin bakken van de chorizo. Voeg wanneer deze bruin is de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Meng in de tussentijd in een kommetje de eieren met de melk en peterselie.
Haal na een paar minuten de chorizo uit de pan en zet deze even opzij. Bak nu in die zelfde pan de eieren als roerei. Voeg wat zout en peper toe. Bak de eieren niet te droog, laat ze nog een klein beetje nattig. Voeg nu de chorizo weer toe en meng door elkaar.
Het is nu tijd om de paprika’s te vullen. Verdeel het mengsel over de paprika helften en strooi wat geraspte kaas erover. Zet de paprika’s nu voor zo’n 15 minuten in de bbq met de deksel erop.
Ze zijn nu klaar!