Swiss merengue botercreme

0

Recept is voldoende om een taart voor 2 lagen te vullen en af te smeren.

Ingrediënten:
– 250 gram gepasteuriseerde eiwitten
– 500 gram fijne kristalsuiker
– 500 gram roomboter
– 1 theelepel vanille extract
– snuf zout

Bereidingstijd: 1,5 uur

Start met het verhitte van de eiwitten en suiker. Doe deze samen in een hitte bestendigde kom en verhit het geheel tot 70 graden. Niet warmer, dan stollen de eiwitten. Bij 70 graden weet je zeker dat de suikers gesmolten zijn.
Doe het geheel nu in de keukenmachine. Klop hem 1 minuut op de laagste stand en vervolgens 10 minuten op de hoogste stand.

Na 10 minuten moet de merengue stijf zijn. Leg nu een schone theedoek op de kom en laat het geheel ongeveer een uur afkoelen. De merengue mag niet warmer zijn dan de boter, anders zal deze gaan smelten.

Snij de boter in blokjes en voeg deze terwijl de keukenmachine langzaam klopt geleidelijk toe. De crème zal nu in volume minderen en ook minder stevig worden. Voeg wanneer alle boter erin zit het vanille extract toe en klop het geheel op de hoogste stand 10 minuten. De crème is nu klaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *