Recept voor ongeveer 6 taartjes

Ingrediënten:
– 120 gram patentbloem
– 50 gram poedersuiker
– 20 gram amandelmeel
– snuf zout
– 75 gram koude roomboter
– 1 geklutst ei

Bereidingstijd: 3 uur

Doe alle droge ingrediënten in een kom of leg deze op het aanrecht. Maak in het midden een kuiltje en leg daar de boter in.
Wrijf de boter door de droge ingrediënten tot er een kruimelig deeg ontstaat.
Voeg daarna wat ei toe. Start met 1 eetlepel. Is het deeg te droog voeg dan nog wat ei toe, is het te nat voeg dan wat bloem toe. Het moet een mooi elastisch deeg worden. Pak de deegbal hierna in met vershoudfolie en leg hem een uur in de koeling.

Pak na een uur de deegbal uit de koeling. Zorg dat je vormpjes van te voren beboterd en bebloemd zijn zodat het deeg na het bakken makkelijk uit de vorm komt.
Kneed het deeg even door en rol het hierna uit op een bebloemd aanrechtblad. Steek rondjes uit om de vormpjes te bekleden.

Plaats de bekleedde vormpjes voor 30 minuten in de koeling. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet gaat krimpen in de oven. Verwarm de oven voor op 170 graden.

Haal na een half uur de vormpjes uit de koeling. Prik met een vork gaatjes in de bodem, of bak ze blind.
Bak ze nu voor 13-15 minuten af. Tot ze goudbruin zijn. Ze zijn nu klaar om te vullen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *