Recept voor 8 koeken

Ingrediƫnten:
– 200 gram patentbloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 80 gram fijne kristalsuiker
– 125 gram ongezouten roomboter
– snuf zout
– 1/2 ei maat M

vulling:
– 100 gram schenkstroop
– 40 gram ongezouten roomboter
– 60 gram licht bruine basterdsuiker
– snuf kaneel

Bereidingstijd: 2 uur

Start met het romig mixen van de boter, kristalsuiker, het zout en halve ei voor het deeg. Voeg wanneer dit romig is de bloem en het bakpoeder toe en kneed het dan tot een deegbal. Pak deze in met vershoudfolie en leg hem een uur in de koelkast.

Haal na een uur het deeg uit de koeling en rol dit op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak van 3mm dik. Steek hieruit koekjes met een diameter van ongeveer 8cm. Snij hierin eventueel een motief. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in 13-15 minuten af op 180 graden. Tot ze goudbruin zijn.

Maak terwijl de koeken bakken de stroop. Doe hiervoor alle ingrediƫnten in de pan en verwarm het geheel tot de suiker is opgenomen en de boter is gesmolten. Laat de stroop wat afkoelen voordat je de koeken vult. Hoe langer je wacht hoe steviger de stroop zal worden.

Doe hierna een laag stroop op een koek en leg de bovenkant erop. Zolang de stroop warm is zal er wat uitlopen. Wanneer hij is afgekoeld blijft hij stevig zitten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *