Merengue lolly’s

0

Recept voor 20 lolly’s

Ingrediënten:
– 75 gram eiwitten
– 150 gram kristalsuiker
– aardbeien smaakstof
– roze kleurstof
– paarse kleurstof

Bereidingstijd: 2 uur

Verwarm de oven voor op 100 graden en maak alle spullen die je gaat gebruiken vetvrij.

Verwarm de suiker samen met het eiwit au bain marie. Blijf goed roeren voor ongeveer 5 minuten. De suiker moet opgelost zijn in de eiwitten. Als dit is opgelost kan je de eiwitten gaan stijfkloppen. Voeg nu ook de smaakstof toe. Ik heb een vloeibare versie gebruikt en had hier maar enkele druppels van nodig.

Blijf de eiwitten kloppen tot ze goed stijf zijn. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat de eiwitten eruit vallen. Dan zijn ze stevig genoeg!

verdeel de eiwitten over schaaltjes en voeg kleurstof toe. Spatel dit voorzichtig door. Doe 2 kleuren samen in een spuitzak.
spuit eerst een klein toetje op de met bakpapier bekleedde bakplaat en druk hierin het ijslolly stokje. Spuit hier vervolgens een rozet op en decoreer met sprinkels. Bak de merengue nu voor 1,5 uur op 100 graden af. Ze zijn klaar zodra ze gemakkelijk loslaten van het bakpapier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *