Recept voor 12 middel bokkenpoten

Ingrediënten:
– 115 gram eiwit (ongeveer 3 eieren maat L)
– 125 gram fijne kristalsuiker
– 25 gram patentbloem
– 100 gram amandelmeel
– 50 gram ongezouten roomboter
– 1 theelepel vanille extract
– 1 eetlepel slagroom
– 120 gram poedersuiker
– 50 gram amandelschaafsel
– 150 gram pure chocolade

Bereidingstijd: 1,5 uur

Verwarm de oven voor op 180 graden onder en boven warmte. Start nu met het maken van het beslag. Mix hiervoor de eiwitten met de suiker stijf. Zeef hierna de bloem en het amandelmeel boven de kom en spatel dit rustig door.

Bak een met bakpapier bekleedde bakplaat. Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmond van ongeveer 1cm doorsnede. Spuit nu de bokkenpoten op de bakplaat zo groot als je ze wit. Het beslag loopt haast niet meer uit. Als je de bokkenpoten hebt gespoten kan je het amandelschaafsel erover strooien. Knijp dit iets fijner tussen je vingers en strooi het op de bokkenpoten.

Bak de bokkenpoten nu in ongeveer 20 minuten af. Maak ondertussen de crème. Doe hiervoor de boter, vanille extract, poedersuiker en slagroom in een kom en meng tot een romig geheel. Haal de bokkenpoten uit de oven als ze klaar zijn en laat ze op het bakpapier op het aanrecht afkoelen.

Als de bokkenpoten zijn afgekoeld kunt u ze sorteren per grote. Spuit dan de crème op de ene helft en leg de andere helft er weer op. Leg de bokkenpoten even in de koeling en smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Dit de uiteinden van de bokkenpoten in de chocolade en laat deze uitharden. De bokkenpoten zijn nu klaar! Eet op kamertemperatuur!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *