Recept voor ongeveer 30 macarons

Ingrediƫnten:
– 150 gram amandelmeel
– 150 gram poedersuiker
– 55 gram eiwit
– kleurstof
– 150 gram kristalsuiker
– 50 gram water
– 55 gram eiwit

Bereidingstijd: 90 minuten

Start met het maken van een amandelmengsel. Zeef hiervoor het amandelmeel boven een mengkom en doe daar de poedersuiker en 55 gram eiwit door. Meng dit tot een stevig geheel, meng ook hier de kleurstof door. Maak het mengsel iets donkerder dan je uiteindelijk wil. Het wordt straks nog lichter namelijk.

Doe vervolgens de kristalsuiker met het water in een pan en breng aan de kook. Het mengsel moet uiteindelijk 118 graden worden. Klop ondertussen de andere 55 gram eiwit schuimig, klop hem niet stijf. Voeg de suikersiroop in een dunne straal toe aan het eiwit, blijf de gehele tijd goed kloppen! Klop door tot het mengsel is afgekoeld tot 40 graden. Voeg nu ongeveer 1/3 toe aan het amandelmengsel en meng goed door. Voeg vervolgens de rest toe, roer dit rustig door en probeer in zo min mogelijk slagen het door elkaar te mengen.


Spuit het beslag nu in rondjes op bakpapier. Teken eventueel rondjes af voor gelijkmatige rondjes. Sla een aantal keer met de bakplaat op het aanrecht om lichtbakken uit het beslag te krijgen en laat ze vervolgens 30 minuten drogen. Verwarm de oven vast voor op 150 graden.

Bak de macaron nu in ongeveer 13-15 minuten af. Leg het bakpapier meteen op het aanrecht en laat ze zo afkoelen. Wanneer ze goed afgekoeld zijn komen ze makkelijk los van het bakpapier. Dan zijn ze klaar om te vullen! Ik heb nu een vulling gemaakt van creamcheese en aardbeienjam. Maar elke vulling/kleur is mogelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *