Yakitori spiesjes
Recept voor ongeveer 10 spiesjes
Ingrediënten:
– 600 gram kipfilet
– 16 eetlepels sojasaus
– 16 eetlepels mirin
– 8 eetlepels sake
– 2 eetlepels licht bruine basterdsuiker
– zout
– bosui
– sesamzaadjes
Bereidingstijd: 40 minuten
Start met het maken van de kip spiesjes. Snij hiervoor de kip in blokjes en rijg aan spiesen. Dek de spieren af en leg ze in de koelkast.
Maak de bbq klaar om te grillen op directe hitte. Begin nu met het maken van de saus. Doe hiervoor de basterdsuiker, sojasaus, mirin en sake in een pan. Breng dit aan de kook en laat het vervolgens 30 minuten zachtjes inkoken.
Na een half uur zal de saus wat stroperig worden. Hij is dan klaar!
Pak de kip uit de koelkast en bestrooi met zout. Smeer vervolgens in met de saus en leg op de bbq. Besmeer de kip zo vaak mogelijk met de saus tot deze gaar is.
Haal de kip van de bbq wanneer deze gaar is. Besmeer hem nog een keer met de saus. Strooi er nu sesamzaadjes en bosui op.