Recept voor ongeveer 8 scones

Ingrediƫnten:
– 230 gram zelfrijzendbakmeel
– 40 gram roomboter
– 110 milliliter volle melk
– 35 gram suiker
– flinke snuf zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 230 graden. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom en voeg de boter in blokjes toe. Kneed dit even tot de boter goed door het deeg zit. Voeg nu de suiker en zout toe en meng dit even door. Als laatst kan de melk erbij. Kneed het nu tot een samenhangend deeg.

Rol de deegrol uit tot een dikte van 3 cm. Steek en nu rondjes uit van ongeveer 5cm. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Smeer de scones in met een klein beetje melk. Zet ze vervolgens in het midden van de oven en draai de oven dan op 220 graden. Bak de scones in ongeveer 15 minuten af. Laat ze afkoelen op een rooster.

Serveer de scones met clotted Cream en jam.

 Lekkere variatie is om het te serveren met clotted Cream en lemoncurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *