Recept voor ongeveer 10 grote mergpijpen

Ingrediënten:
– 3 eieren
– 90 gram kristal suiker
– 30 gram maizena
– 60 gram patent bloem
– 400 roomboter
– 250 gram poedersuiker
– 1 theelepel vanille extract
– 100 gram geleisuiker
– 125 gram frambozen
– 25 ml water
– takje munt 
– knijpje citroensap
– 300 gram marsepein
– 300 gram pure chocolade

Bereidingstijd: 2 uur

Start met het maken van het biscuit. Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits de eieren. Doe de eiwitten met de kristalsuiker in een kom en meng tot ze stijf zijn. Doe de eidooiers erbij en mix 10 seconden door.

Zeef de bloem en maizena boven de kom en spatel dit rustig door.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort hier de mix op. Maak er een vierkant van van ongeveer 20x20cm. Bak hem vervolgens in ongeveer 20 minuten af.

Maak nu ondertussen de botercreme. Mix hiervoor de boter samen met de poedersuiker en vanille extract voor ongeveer 10 minuten.

De boter zal wat witter worden en zoet smaken. Hij is dan klaar! Haal na ongeveer 20 minuten het biscuitdeeg uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster.

Laat het volledig afkoelen. Maak ondertussen de frambozenjam. Doe hiervoor de frambozen, het water, takje munt en een knijpje citroensap in een pan. 

Breng aan de kook en prak ondertussen de frambozen fijn. Haal na 5 minuten het takje munt eruit en voeg de geleisuiker toe. Kook nu nog ongeveer 15-20 minuten zachtjes door. Roer regelmatig om te voorkomen dat hij aanbrandt. Na 20 minuten is de jam klaar en kunt u hem in een bakje bewaren. 

Snij het biscuit doormidden en bestrijk de ene helft met jam en de andere helft met een dunne laag botercreme.

Leg de helften weer op elkaar en snij er mooie stukken van.

Besmeer deze aan de buitenkant met een dunne laag botercreme.

Zet ze even in de koelkast zodat ze wat harder kunnen worden. Strooi ondertussen wat poedersuiker op het aanrecht en rol de marsepein zo dun mogelijk uit.

Leg de mergpijp er ondersteboven op en besmeer nu ook de achterkant met botercreme. Vouw nu de marsepein om de mergpijp en snij de randjes netjes af.

Smelt de pure chocolade en dip de uiteinden van de mergpijp hierin. Laat ze nu uitharden. Dan zijn ze klaar om te serveren!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *