Recept voor ongeveer 12 berliner bollen. De bollen zijn nu gevuld met Banketbakkersroom en aardbei. Maar ze kunnen natuurlijk met van alles gevuld worden. Zoals; nutella, slagroom en nog veel meer.

Ingrediƫnten:
– 1 ei 
– 20 g kristalsuiker
– 16 g vanillesuiker 
– 4 g zout
– 40 g margarine
– 185 ml halfvolle melk 
– 400 g bloem 
– 7 g instant gist 
– 1x banketbakkersroom
– aardbeien

Bereidingstijd: 3 uur

Doe het ei, vanillesuiker, kristalsuiker en zout in een kom. Mix dit in een paar minuten luchtig. Voeg vervolgens de margarine toe en mix dit tot het een geheel is met het ei mengsel. Voeg hierna beetje bij beetje de melk bij tot dit is opgenomen. Als laatst voeg je de bloem en gist toe. Zeef dit voor je het erin doet en kneed het hierna tot een deegbal. Doe deze deegbal in een bebloemde beslagkom, dek af met een theedoek en laat ongeveer 1 uur rijzen. Tot het dubbel zo groot is geworden.

Haal het deeg na een uur uit de kom.


Leg het deeg op een bebloemd aanrechtblad. Zorg ook dat je een bakpapier met bloem hebt bestrooid om het deeg zometeen op te leggen. Bebloem ook je deegroller en start met het uitrollen van het deeg tot ongeveer 1cm dik. Steek hier rondjes uit en leg deze op het bebloemde bakpapier.

Laat dit ongeveer een half uur rijzen tot ze dubbel zo hoog zijn.

Zet ondertussen een koekenpan op het fornuis met een laagje zonnebloemolie (3cm). Verwarm de olie tot 175 graden. Zet ook een bakje met witte basterdsuiker klaar om de berliner bollen in de leggen als ze klaar zijn.

Na een half uur is het tijd om de bollen te gaan bakken. Laat de thermometer in de pan zodat je de temperatuur kan blijven controleren. Bak de bollen ongeveer 1,5-2 minuten per kant en draai ze dan om. Leg ze daarna in de suiker voor een mooi suiker randje.

Nu kan je de bollen gaan vullen! Ik heb ze open gesneden en daarna een laagje room erop gespoten, hierna bedekt met aardbeien en dan het bovenste gedeelte er weer op. Werk af met wat poedersuiker.

Je kan de bollen met van alles vullen. Bijvoorbeeld slagroom en aardbei.

Of met dulce de leche en banaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *