Ingrediënten:
– 3 eidooiers
– 35 gram bloem
– 350 milliliter melk
– 3 theelepels vanille extract 
– 16 gram vanillesuiker 
– 70 gram suiker

Bereidingstijd:

Start aan de banketbakkersroom. Doe hiervoor alle suiker, de eidooiers en het vanille extract in een kom. Meng dit met een garde goed door elkaar. Zeef vervolgens de bloem boven deze kom en meng deze door het eimengsel.

Zet vervolgens een pannetje op het vuur met 350ml melk. Wacht tot dit bijna aan de kook is en haal de pan dan van het vuur af. Voeg een klein beetje melk toe aan het eimengsel en roer dit met een garde goed door. Voeg steeds iets meer melk toe tot alle melk is opgenomen. 

Doe het geheel terug in de pan en breng het al roerend aan de kook. De room is klaar wanneer hij de dikte van vla heeft.

Giet de room in een schone kom en dek hem af met folie. Zorg ervoor dat de folie de room raakt, zo voorkom je een velletje op de room. 

 Laat de room even op het aanrecht afkoelen. Zet hem daarna in de koelkast om af te koelen. Hij is dan klaar voor gebruik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *