Mediterraanse lamsrack
Recept voor 2-4 personen. Afhankelijk van de bijgerechten.
Ingrediƫnten:
– 1 lamsrack
– olijfolie
– mediterraans kruiden of andere kruiden naar keuze
Bereidingstijd: 115 minuten
Zorg dat de lamsrack een uur voor gebruik buiten de koeling ligt om op kamertemperatuur te komen. Ontvlies hem hierna en snij overtollig vet weg. Smeer de lamsrack in met olijfolie en strooi hierover de mediterraanse kruiden. Verwarm de oven voor op 200 graden en smeer een ovenschaal in met olijfolie.
Verwarm een grilpan op het vuur en bak hierin de lamsrack rondom bruin.
Steek vervolgens via de zijkant de thermometer in het midden van de lamsrack en leg hem in een ovenschaal. Zet de lamsrack in de oven en laat hem doorgaren tot een kerntemperatuur van 52 graden.
Haal hem vervolgens uit de oven, pak hem in met aluminiumfolie en laat hem 10 minuten rusten. Snij de lamsrack hierna aan en serveer.