Blueberry muffin met wittechocolade botercreme

0

Recept voor 12 muffins

Ingrediënten:
– 180 gram ongezouten roomboter
– 135 gram kristalsuiker
– 200 gram blauwe bessen
– 8 gram vanillesuiker
– 4 eieren
– 180 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram roomboter
– 100 gram poedersuiker
– 100 gram witte chocolade

Bereidingstijd: 60 minuten

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Start met het maken van het beslag. Doe 180 gram boter, de kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en meng dit romig. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en meng tot de eieren zijn opgenomen. Zeef het zout en zelfrijzend bakmeel en voeg dit geleidelijk toe tot je een mooi beslag hebt. Spatel hier blauwe bessen naar smaak door en verdeel het beslag dan over de vormpjes. Bak nu in 20-30 minuten af op 180 graden.

Begin nu met het maken van de botercreme. Meng hiervoor 200 gram roomboter met 100 gram poedersuiker. Mix dit de komende 10 minuten op lage snelheid zodat het romig wordt. De boter wordt nu ook wat witter van kleur. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie. Laat de witte chocolade weer afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg deze wanneer hij net zo koud is als het botermengsel aan de boter toe. Spatel de chocolade rustig door de boter. Doe het geheel hierna in een spuitzak.

Pureer wat blauwe bessen en zeef ze hierna. Doe dit even in een kommetje.
Pak nu een muffin en maak hierop een toef van de botercreme. Doe hier wat blauwe bessen saus op en leg er ter decoratie nog wat hele bessen op. Ze zijn nu klaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *