Recept voor 8 stuks

Ingrediënten:
– blikje gecondenseerde melk
– 2 bananen
– 250 milliliter slagroom
– 100 gram kristalsuiker
– pure chocolade

Sloffendeeg:
– 140 gram bloem
– 1 theelepels bakpoeder 
– rasp van halve citroen
– snuf zout 
– 1/4 ei
– 75 gram witte basterdsuiker
– 90 gram ongezouten boter

Banketbakkersroom:
– 3 eidooiers
– 35 gram bloem
– 350 milliliter melk
– 3 theelepels vanille extract 
– 16 gram vanillesuiker 
– 70 gram suiker

Bereidingstijd: 4 uur

Start met de caramel maken. Haal het etiket van het blikje gecondenseerde melk en zet het hierna in een pan met water. Zet dit op het fornuis en breng aan de kook. Laat dit 3 uur koken. Check ondertussen of het blikje nog onder water staat.

Ga nu door met het maken van het sloffendeeg. Meng de boter, ei, basterdsuiker, zout en citroen tot een romig geheel. Doe dan alle overige ingrediënten in een kom en kneed dit tot een deegbal. Pak deze bal in met vershoudfolie en leg 10 minuten in de vriezer.

Start nu met het maken van de room. Doe hiervoor alle suiker, de eidooiers en het vanille extract in een kom. Meng dit met een garde goed door elkaar. Zeef vervolgens de bloem boven deze kom en meng deze door het eimengsel.

Zet vervolgens een pannetje op het vuur met 350ml melk. Wacht tot dit bijna aan de kook is en haal de pan dan van het vuur af. Voeg een klein beetje melk toe aan het eimengsel en roer dit met een garde goed door. Voeg steeds iets meer melk toe tot alle melk is opgenomen. 

Doe het geheel terug in de pan en breng het al roerend aan de kook. De room is klaar wanneer hij de dikte van vla heeft.

Giet de room in een schone kom en dek hem af met folie. Zorg ervoor dat de folie de room raakt, zo voorkom je een velletje op de room. Laat hem in de koelkast afkoelen en doe het daarna in een spuitzak.

Haal na 10 minuten uit de vriezer en rol uit tot een plak van ongeveer 1cm dik. Steek hieruit de vormpjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Vet de randen van de vormpjes in met boter en spuit in het midden een strook banketbakkersroom.

 Bak de sloffen nu 20-25 minuten af op 180 graden. Laat de sloffen hierna afkoelen.

Haal nu 3 uur het blikje gecondenseerde melk uit de pan en laat dit volledig afkoelen, open pas daarna het blikje! Doe de caramel in een spuitzak en spuit een laagje caramel in de slofjes. Bedek dit met schijfjes banaan.

Klop nu de slagroom met de kristalsuiker stijf. Doe dit in een spuitzak met een kartel mondje en spuit een laagje op de slof. Doe daar nog wat geraspte pure chocolade en een blaadje munt op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *