Taart voor 8-10 personen. Vorm 24cm

Ingrediënten:
– 1,5 kilo appels
– kaneel naar smaak
– kristal suiker naar smaak
– custard poeder
– 1 ei
– 400 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram witte basterdsuiker
– 200 gram ongezouten roomboter
– 8 gram vanille suiker

Bereidingstijd: 90 minuten

Start met het maken van het deeg. Doe hiervoor de boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, vanille suiker en een half geklutst ei bij elkaar en meng tot een samenhangend deeg. Voeg wanneer het deeg te droog is extra boter toe, als het de nat is voeg dan zelfrijzend bakmeel toe. Leg het deeg als het klaar is even afgedekt in de koeling.

Snij nu de appels in blokjes en voeg kaneel en kristalsuiker naar smaak toe. Voeg ook ongeveer 2-3 theelepels custard toe. Meng alles door elkaar.

Vet nu de bakvorm in met boter en strooi hier ene laagje bloem over, zo krijg je de taart makkelijk uit de vorm. Bekleed nu de bakvorm met het deeg en strooi een klein beetje custard poeder op de bodem, dit neemt straks het vocht van de appels op!

Vul nu met de appels.

Pak het overige deeg en rol dit uit. Maak met de bakvorm een ronde vorm in het deeg en snij hier stroken uit. Nu passen de stroken precies in de vorm.

Leg de stroken boven op de taart en smeer er met een kwastje de andere helft van het ei op.

 Bak de taart ongeveer 60 minuten op 170 graden in het midden van de oven. Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *