Crème Brûlée
Recept voor 6 schaaltjes
Ingrediënten:
– 5 eidooiers
– 80 gram fijne kristalsuiker
– 500 ml slagroom
– 1 vanillestokje
– rietsuiker
Bereidingstijd: 4 uur
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Doe de eidooiers samen met het suiker in een beslagkom en mix tot het een geheel is.
Doe ondertussen de slagroom met het merg van het vanille stokje in een steelpan en breng al roerend aan de kook.
Als de slagroom kookt kan het van het fornuis. Nu moet de slagroom aan het eimengsel worden toegevoegd. Blijf mixen terwijl de slagroom geleidelijk wordt toegevoegd.
Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes en plaatst deze ik een ovenschaal. Giet een laagje kokend water in de ovenschaal en zet hem in de oven.
Bak het in 45-55 minuten af. De Crème Brûlée is goed wanneer het stevig is. De binnenkant mag nog wat wiebelig zijn.
Haal ze nu uit de oven, laat ze even afkoelen en zet ze dan voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Doe er daarna een laagje rietsuiker op en brand dit in de oven of met een brander. Maak af met een blaadje munt en wat besjes.