Pesto parmaham borrelbrood

0

Lekker brood voor bij de borrel!

Ingrediënten:
– 450 gram bloem
– 15 gram rozemarijn
– 2 theelepels grof zeezout
– 300 ml water
– 3 eetlepels olijfolie 
– 7 gram gist
– 1 theelepel kristalsuiker 
– 70 gram parmaham
– 1 bol mozarella
– 80 gram groene pesto

Bereidingstijd: 4 uur

Zeef de 450 gram bloem boven een mengkom. Voeg hier ook 10 gram rozemarijn, 7 gram gist, 1 theelepel grof zeezout, 1 theelepel suiker en de 3 eetlepels olijfolie aan toe. Meng dit goed door elkaar. 

Voeg dan 300 milliliter water toe en kneed het met de hand of een mixer tot een samenhangend geheel. 

Smeer een schone kom in met een beetje olijfolie. Doe hier de deegbal in en dek de kom af met een theedoek. Laat het deeg nu 1 uur rijzen. Het deeg zal ongeveer 2 keer zo groot worden. 

Pak na een uur de deegbal uit de koelkast en leg dit op een bebloemd aanrechtblad. Rol het deeg uit en smeer hier met een kwastje de pesto over.

 Hak de mozarella fijn, of gebruik mozarella snippers en strooi deze over de pesto.

Leg de plakken parmaham over de mozarella.

Rol het deeg nu op en laat het nog 20 minuten rusten.

Bekleed de binnenkom van de slowcooker met bakpapier. Als het deeg 20 minuten heeft gerust kan de deegbal in de met bakpapier bekleedde slowcooker. 

Strooi nu nog 1 eetlepel grof zeezout en de overige 5 gram rozemarijn boven op het brood.
Leg een theedoek over de slowcooker en doe dan pas de deksel er op. Zet de slowcooker op high en de timer op 2 uur. 

Na deze 2 uur is het brood gaar, alleen is de bovenkant nog wat bleek. 
Plaats het brood daarom nog 4-5 minuten onder de grill in de oven. Dit zorgt ervoor dat het brood ook aan de bovenzijde goudbruin wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *