Varkenshaas met brie en spek
Heerlijke varkenshaas van de bbq. Recept per 1 stuk.
Ingrediënten:
– 1 stuk varkenshaas
– knoflook poeder
– 4 plakken spek
– 2-3 plakken brie
– bieslook
– zout
– peper
Bereidingstijd: 60 minuten
Zorg dat de bbq verwarmt is op 180 graden.
Snij de varkenshaas aan de bovenzijde in. Leg op de snijplank de plakken spek zo neer dat ze elkaar overlappen en het hele stuk varkenshaas erop past. Bestrooi de insneden van de varkenshaas met knoflookpoeder. Leg vervolgens de plakken brie in het midden van de varkenshaas en strooi hier wat gehakte bieslook over. Vouw de plakken spek naar binnen en pak slagerstouw om het geheel dicht te knopen. Bestrooi de buitenkant met zout en peper.
Ik heb de varkenshazen in een aluminium schaal gelegd omdat het spek anders snel aanbrandt. Gaar de varkenshazen indirect ongeveer 30 minuten.