Ingrediënten:
– Bladerdeeg:
– 250 gram roomboter
– 250 gram bloem
– 5 gram zout 
– 140 milliliter water

Bereidingstijd: 4,5 uur

Start met het maken van het bladerdeeg. Meng hiervoor de bloem, het water, het zout en 50 gram boter samen. Kneed dit tot een samenhangende deegbal, niet te lang kneden. 
Dek de deegbal af met vershoudfolie en leg dit tenminste 30 minuten in de koelkast. Leg vervolgens de overige 200 gram boter tussen 2 stukken vershoudfolie en rol uit tot een vierkant van ongeveer 1cm dik. Leg ook dit ingewikkeld in folie terug in de koelkast. Zorg er steeds voor dat de boter koud blijft, werk dus snel. 

Bestrooi ondertussen het aanrecht met wat bloem. Pak na 30 minuten de deegbal uit de koelkast en rol deze uit op het aanrecht. Zorg ervoor dat er in het midden een vierkant is voor de boterplak en aan de zijkanten flapjes.

Vouw de flappen naar binnen.

Rol het pakketje vervolgens uit tot het 3 keer langer is dan dat hij breed is.

Vouw het deeg hierna in 3 delen op.

Draai het deeg een kwartslag en rol het dan weer uit tot hij 3 keer langer is dan hij breed is. Vouw hem hierna weer in 3 delen op en leg hem minimaal 30 minuten in de koelkast. 

Als de 30 minuten voorbij zijn kan het bladerdeeg weer uit de koeling. 
Rol het vervolgens uit tot het 3 keer langer is dan dat hij breed is. Vouw het deeg in 3 delen op. Draai het deeg een kwartslag en rol het dan weer uit tot hij 3 keer langer is dan hij breed is. Vouw hem hierna weer in 3 delen op en leg hem minimaal 30 minuten in de koelkast. 
Herhaal na die 30 minuten bovenstaande stappen nog 1 maal. Daarna weer 30 minuten in de koeling. 

Na deze 30 minuten is het deeg klaar om te verwerken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een dunne plak. +-20 minuten afbakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *