Bladerdeeg kerstboom
Bladerdeeg borrelhapje met zalm en pesto
Ingrediƫnten:
– 1 keer bladerdeeg
– 200 gram gerookte zalm
– potje pesto
– Italiaanse kruiden
– 1 ei
Bereidingstijd: 40 minuten
Star met het uitrollen van het bladerdeeg. Rol tot een dunne plak. Zorg dat je 2 even grote stukken hebt. Snij uit 1 stuk de vorm van een kerstboom. Besmeer het geheel met pesto en beleg het met gerookte zalm. Leg nu het andere stuk bladerdeeg erop en snij ook deze uit in de vorm van een kerstboom.
Snij nu steeds vanaf de buitenzijde naar de binnenkant in, zodat er takken komen. Zorg wel dat er in het midden een dikke strook blijft zodat de boom niet breekt. Draai de takken nu zoals wokkels.
Besmeer met ei en bestrooi met Italiaanse kruiden.
Gebruik de overige stukjes bladerdeeg om nog kleine hapjes te maken. Bak de kerstboom ongeveer 20 minuten af op 200 graden.
De kerstboom is nu klaar!