Makkelijke sambal die zo klaar is. Ik heb nu maar een klein beetje gemaakt voor de nasi vandaar dat de hoeveelheden niet gebruikelijk zijn. Ik gebruikte de overige groenten voor de nasi.
Je kan ook meer maken, waardoor de hoeveelheden makkelijker worden en het in een glazen pot bewaren.

Ingrediƫnten:
– 1/3 teen knoflook
– 1/5 ui
– 5 rode pepers
– ketjap manis

Bereidingstijd: 40 minuten

Start met het verwijderen van de zaadlijsten en zaden van de rode pepers. Hak deze hierna grof en doe in een keukenmachine. Doe ook het stukje knoflook en stukje ui erbij en hak het geheel fijn.

 Verwarm wat olie in een steelpan en bak hierin de ui, knoflook en pepers.

Voeg na een tijdje een scheut ketjap toe en roer deze goed door.

Laat het nu ongeveer 30 minuten op laag vuur staan. Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe om te voorkomen dat het geheel aanbakt.

Na 30 minuten is de sambal klaar voor gebruik! De sambal kan verwerkt worden in een gerecht of in een glazen pot bewaard worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *