Knoflook gamba’s met flatbread
Voorgerecht voor 6 personen
Ingrediënten:
– 500 gram gamba’s
– knoflook olie
– 7 tenen knoflook
– knoflook poeder
– chili poeder
– zout
– peper
– uien poeder
– 1 grote ui
– 10 gram verse dille
– 10 gram verse peterselie
– recept flatbread
Bereidingstijd:
40 minuten
Verwarm de oven voor op 200 graden en maak het deeg voor het flatbread. Snij hierna de ui, knoflook, dille en peterselie fijn. Voeg hier knoflook olie aan toe, dit moet voldoende zijn zodat alle gamba’s onder de olie liggen in het pannetje. Voeg vervolgens zout, peper, Chili, uien poeder en knoflook poeder naar smaak toe. Meng dit allemaal in een kom en voeg dan de gamba’s toe.
Verdeel nu de gamba’s over de kleine pannetjes en zet ze voor +-20 minuten in de oven. Maak in de tussentijd het flatbread af.
Haal de gamba’s uit de oven als deze gaar zijn en snij het flatbread in driehoekjes. Serveer het samen op een houten plankje. Dip het brood in de olie 👌