Spareribs bbq smaak

0

Spareribs voor de slowcooker

4 personen

Ingrediënten:
– 1,5 kilo spareribs
– 225 ml bbq saus
– 150 ml water
– 1 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
– 1 1/2 eetlepel ketjap manis
– 1 1/2 eetlepel honing
– 1 eetlepel gerookt paprika poeder
– 3 tenen knoflook

Bereidingstijd:

9 uur

 Ontvlies de spareribs en snij ze op maat zodat ze in de slowcooker passen.

Hak de knoflook fijn. Doe dit in een kom en voeg de bbq saus, basterdsuiker, honing, paprikapoeder, ketjap en het water toe. Meng dit goed door elkaar en gebruik als marinade.

Leg nu een laag spareribs in de slowcooker en schenk hier een gedeelte van de marinade over. Leg vervolgend de rest van de spareribs erop en doe hier ook de rest van de marinade over.

Zet de slowcooker op low en de tijd op 8 uur.
kijk na ongeveer 4 uur even en draai indien nodig wat spareribs om. Zorg dat de oven bij de eindtijd van 8 uur is voorverwarmd op 200 graden.

Na 8 uur zijn de spareribs klaar. Zet de slowcooker uit en haal de binnenste schaal eruit.

Haal de spareribs uit de bak en leg ze op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Smeer de spareribs in met de saus uit de binnenste schaal en plaats ze in de oven van 200 graden. Doe de overige saus uit de binnenste schaal in een steelpan en laat deze inkoken. Voeg indien nodig een maïzenapapje toe om het dikker te maken.

Besmeer de spareribs na ongeveer 10 minuten nogmaals met de saus. Haal ze 10 minuten later uit de oven (ze liggen in totaal dus 20 minuten in de oven).

Besmeer de spareribs als ze uit de oven zijn nog een keer met de saus. Nu zijn ze klaar om op te dienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *