Genoeg voor 1 potje lemon curd

Ingrediƫnten:
– 5 citroenen
– 200 gram kristalsuiker
– 125 gram ongezouten roomboter
– 2 geklutste eieren

Bereidingstijd: 30 minuten

Doe de boter en kristalsuiker in een steelpan. Voeg hieraan de rasp van 3 citroenen toe.

Verwarm dit au bain marie tot de ingrediƫnten gesmolten zijn en het een gladde massa is. Voeg wanneer de boter gesmolten is het sap van 5 citroenen toe.

Voeg daarna ook de eieren toe en blijf het geheel nu goed roeren en langzaam verwarmen. Na ongeveer 20 minuten zal er een stevigere massa zijn.

Giet de lemon curd in een schaal om af te laten koelen. De curd zal nu nog wat dikker worden. Doe hem hierna in het potje om te bewaren! Je kunt de curd ongeveer 2 weken in de koeling bewaren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *