Witte chocolade oreo taart

0

inleidende tekst

Ingrediƫnten:
– 200 gram oreo
– 6 oreo koekjes met witte chocolade
– 150 gram melk chocolade
– 450 gram slagroom
– 200 gram witte chocolade
– 45 gram roomboter
– theelepel vanille extract
– 20 gram kristalsuiker

Bereidingstijd: 3,5 uur

Begin met het bekleden van de taartvorm. Doe hiervoor bakpapier op de bodem en een strook bakpapier langs de rand. Door de bodem eventueel in te vetten plakt het bakpapier goed aan de vorm.

Start nu met het maken van de bodem. Doe hiervoor 150 gram oreo in de hakmolen en hak ze fijn.

Smelt nu de boter en meng door de koek kruimels. Stort deze in de taartvorm en duw met de achterkant van een lepel aan.

Zet de taartvorm nu even in de koelkast zodat de bodem kan uitharden. Smelt hierna de witte chocolade. Laat deze hierna iets afkoelen tot kamertemperatuur. Doe de suiker, het vanille extract en 400 gram van de slagroom in een kom en klop deze lobbig. Voeg hierna geleidelijk de witte chocolade toe en blijf door kloppen. Tot alle chocolade erdoor zit.

Doe dit mengsel in de taartvorm.

Zet hem nu voor minimaal 2,5 uur in de koelkast.

Hak daarna de overige oreo koekjes en decoreer de taart hiermee.

Maak nu de chocolade ganache topping. Smelt hiervoor de melkchocolade in een kommetje en verwarm de slagroom in een pan. Wanneer de chocolade gesmolten is en de slagroom kookt kan het bij elkaar. Roer nu goed door en laat het vervolgens afkoelen naar kamertemperatuur. Nu kan je het over de taart gaan gieten.

De taart is klaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *