Melkchocoladetaart met pistache
Recept uit de chocoladebijbel
Ingrediƫnten:
– 135 gram ei (ongeveer 3)
– 240 gram witte basterdsuiker
– 8 gram wittewijnazijn
– 2 gram zout
– 3 gram citroensap
– 125 gram melkchocolade
– 150 gram boter
– 50 gram pistachenoten
– 140 gram boekweitbloem
– 5 gram bakpoeder
Bereidingstijd: 1 uur
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bodem in van een ronde springvorm van 24 cm. En bekleed de bodem met bakpapier.
klop het ei, basterdsuiker, azijn, zout en citroensap luchtig en wit. Doe de boter samen met de chocolade in een pannetje en smelt dit. Laat het even afkoelen en meng het dan door het eimengsel.
Hak de pistachenoten grof, meng deze met het boekweitmeel en het bakpoeder. Voeg dit vervolgens toe aan het eimengsel en meng dit kort door. Stort het in de springvorm.
Draai de oven terug op 150 graden en bak de taart in 30-40 minuten af.